БИРА ЗА СМЕТ – Варна (част от Националната кампания на Ротаракт България)

БИРА ЗА СМЕТ – Варна (част от Националната кампания на Ротаракт България)

♻️ Повече от развълнувани сме да ви съобщим, че тази година един от любимите ни проекти “Бира за смет” е избран за национална инициатива на Ротаракт клубовете в България!На 15-ти Май /неделя/ от 10:00 часа се събираме край ТВ кула над кв. Виница – Варна, за да почистим част от еко пътеката, която се намира в района.

🚮 По традиция, за пореден път приканваме приятели, съмишленици и техните деца и приятели да почистим натрупалия се боклук на популярни места сред природата. До тук с общи усилия през годините сме събрали над 4 тона отпадъци, много от които бяха рециклирани. Нека го направим пак! 

🚮 За всеки събран чувал с боклук се полага награда – студена бира 🍺 или безалкохолно 🍹 (за всички деца и непълнолетни).Искаме да покажем на хората колко боклук се изхвърля на невероятно красиви природни гледки. Важно е да създадем у децата и гражданите чувството на отговорност към природата и навик да почистват, когато веселието сред природата приключи.Ротаракт Варна ще се погрижи за найлонови чували, ръкавици и студени напитки.
Нашите приятели от Каменица ще осигурят студена бира за всеки заслужил, а ZERA решения за нулеви отпадъци и многократна употреба ще осигурят чаши за многократна употреба, за да намалим отпадъците, които генерираме! ♻️

📍 Сборният пункт тук.

Заповядайте да направим нещо полезно, докато да се забавляваме сред природата – каква по-голяма награда от това да оставим едно прекрасно място по-чисто и още по-красиво, готово за летни разходки!